0 Paylaşımlar

Sanatçı ve sanat dostları için bir köy kuruluyor. Anadolu Müzik Kültürleri Derneği’nin sanat danışmanlığı ve koordinatörlüğü ile SS Kozak Sanat Köyü Gayrimenkul İşletme Kooperatifinin sorumluluğunda gerçekleşecek olan Sanat Köyü, Bergama Kozak Yaylası’nda kurulacak.
Her yıl sanat gruplarını ve topluluklarını ağırlayacak olan Sanat Köyü, tüm sanatsal faaliyetlerin ihtiyaçlarına göre tasarlandı. Sanat Köyü’nde; sanatçılar ve sanat dostları için yerleşkeler oluşturuluyor. Doğa içerisinde hem sanatsal faaliyetleri hem de tarım faaliyetlerini birlikte yapılabilecek alanlar sunuluyor.

Bu alanda yer sahibi olmak için kooperatif sorumlusu Ayşe Zeybek’i 0 507 792 15 30 nolu telefondan arayabilirsiniz. Sanatsal faaliyetler hakkında bilgi almak için Mahmut Ölmez’e 0 553 016 96 08 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. Ayrıntılar için www.kozaksanatkoyu.org sitemizi inceleyebilirsiniz. Sanat Köyü’nde gerçekleştirilecek faaliyetlerden bazıları aşağıda sunulmuştur.
Anadolu Müzik Kültürleri Derneği, Sanat Köyü içerisinde kurulacak olan “Sosyal Alan”da yaz aylarında sanatın tüm dallarında etkinlikler düzenleyecek ve belirli periyodlarda sanat kampları kuracaktır. Kamplar çok dilli olarak planlanacaktır. Bu kamplardan bazıları aşağıdadır;
• Antik Yunan-Antik Roma Müzik Kültürleri Kampı
• Geleneksel Ege Müzikleri Kampı(Rum, Yunan, Türk Müzik Kültürleri)
• Zeybek Müzik Kültürü ve Gelenekleri Kampı
• Doğaçlama Caz Atölyeleri
• Ege Geleneksel Halk Dansları Kampı
• Ses Eğitimi ve Şarkı Söyleme Atölyeleri
• Yörük Müzikleri Kültürü Atölyeleri
• Çalgı Eğitimleri Atölyeleri
• İleri Düzey Tiyatro Oyunculuğu
• Performans Sanatının Teorik Temelleri ve Uygulamaları
• Antik Yunan’dan Günümüze Tiyatro Tarihi-Hocalardan Dersler
• Çağdaş Danslar Atölyesi
• Köy çocuklarına ve çevre ilçelerde yaşayan çocuklara yönelik bilgilendirici, eğitici atölyeler kurulacaktır. Köy çocuk orkestralarının kurulmasının ön çalışmaları yapılacaktır.

Yaz dönemi içerisinde gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları aşağıdadır.
• “Anadolu ve Binbir Gece Masalları Performansları ” Türkçe ve İngilizce olarak, hem Türklere hem de İngilizce bilen yabancılara yaz dönemi boyunca sergilenecektir.
• Çocuklara özel; masal, drama, pantomim, seramik ve kil çalışmaları çocuklara yaz boyunca atölyeler aracılığıyla sunulacaktır.
• Haftada bir gün ‘Anadolu Gecesi’ yapılacaktır. Bu geceler; Sıra Gecesi, Ferfene Gecesi, Zeybek Gecesi, Abdal Gecesi gibi Anadolu’nun geleneksel eğlence kültürleri bu etkinlikler aracılığıyla sunulacaktır.
• Sanat Köyü’nün sosyal alanında belirli aralıklarla konserler ve tiyatro gösterimleri planlanacaktır.
• Sanat Köyü’ne açık hava sineması kurulacaktır. Bu açık hava sineması haftanın iki çocuklar için animasyon filmleri ve iki gün de yetişkinler için filmler sergileyecektir. Yaz dönemi yönetmenlerin ve oyuncuların katılımıyla film gösterimleri yapılacaktır. Bazı filmler için “Köy Galası” da planlanan çalışmalar arasındadır.
• Doğa gezileri ve orman yürüyüşleri hem bisikletli hem de yaya olarak planlanacak ve belirli periyodlarda gerçekleştirilecektir.

Sanatçılar ve sanat dostları için bir köy kuruluyor.
Etiketlendi: